Ai întrebări?

Pentru întrebările comune deja exista un răspuns.

Aplicația AlegLiceu poate fi folosită fără descărcare pe orice telefon, laptop sau calculator folosind butonul de "Accesează direct aplicația" din pagina principala alegliceu.ro sau accesând direct adresa app.alegliceu.ro

Un cont se poate folosi pentru oricâți elevi, în funcție de numărul completat în formularul de înregistrare plus, dacă este cazul, în formulatul de achiziționare suplimentara de rapoarte. Simularea pe baza notei de la Evaluarea Națională se face pe baza codului primit de copil la examen pentru a afla nota la Evaluarea Națională. Acel cod e unic. Vă rugăm să completați codul unic cu atenție deoarece acesta nu mai poate fi modificat ulterior.

Completați în formularul de înregistrare numărul de elevi pentru care doriți să folosiți aplicația sau puteți achiziționa ulterior din meniul principal apăsând pe butonul "Achiziționare elev sau rapoarte suplimentare".
Atenție! Pe pagina de Simulări pe bază de notă la Evaluarea Națională veți adăuga fiecare copil și codul de examen pe baza căruia aflați nota (Codul nu poate fi modificat ulterior).

Da. Rapoartele suplimentare se pot achiziționa din aplicație. În meniul principal apăsați pe butonul "Achiziționare elev sau rapoarte suplimentare" apoi completați formularul cu datele de facturare și numărul de rapoarte sau pachete complete (elev suplimentar) dorite.

Vă autentificați în aplicație, apăsați "Gestionare cont" apoi aveți butonul "Achiziționați elev și rapoarte adiționale", sau în momentul în care încercați generarea unui tip de raport epuizat veți fi întrebat dacă doriți să achiziționați mai multe rapoarte. Se va deschide un formular similar cu cel de la înregistrare unde este necesara introducerea datelor de facturare și pentru câți elevi suplimentari doriți. Exact ca la înregistrarea inițială veți primi numărul de rapoarte prezentate în ofertă și posibilitatea de a mai adăuga elevi.

Se poate intra pe același cont, dar e nevoie sa apăsați pe "Achiziționare elev sau rapoarte suplimentare" și acolo se selectează "Nr. pachete complete (elev suplimentar)" și se scrie pentru câți elevi se dorește să se achiziționeze. După aceea la rapoarte finale se va putea adăuga codul de examen al elevului nou. Dacă au rămas rapoarte nefolosite de la celălalt elev, ele pot fi folosite pentru elevul actual. Doar trebuie să aveți grijă să fie selectat la rapoarte finale elevul pentru care se dorește emiterea raportul.

ATENȚIE!!! Codurile din aplicație sunt cele disponibile la momentul curent online, pe site-urile edu.ro și/sau admitere.edu.ro. Aplicația le trage automat după contestații și pot fi modificate în orice moment de către minister. Aveți obligația de a verifica aceste coduri cu cele din broșura primită de la școală înainte de a completa fișa de opțiuni a elevului.

Specializările sunt cele disponibile la momentul curent online, pe site-urile edu.ro și/sau admitere.edu.ro. Specializările introduse pentru prima dată în anul curent vor fi trase automat de pe site-urile edu.ro si/sau admitere.edu.ro DUPĂ AFIȘAREA REZULTATELOR LA CONTESTAȚII.

Codul de elev este necesar doar pentru simulările pe baza notei de la Evaluarea Națională. Cod pe care fiecare elev îl primește când va susține examenul de Evaluare Națională.

Aplicația nu folosește ierarhia pe care o ocupă elevul atunci când emite rapoartele, din mai multe motive, printre care:

  • - Nu se știe exact la ce liceu doresc să intre elevii aflați în ierarhie pe locuri superioare.
  • - Pot intra în procesul de admitere computerizată din județul x și elevi veniți din alte județe.

Vă puteți ajuta orientativ de locul ocupat în ierarhie de copil, folosind statisticile privind numărul de locuri pentru fiecare liceu/specializare folosite de aplicație.

Licee vocaționale (sportiv, militar, arte, etc.) au admitere specială, au probe speciale înainte de examenul de Evaluare Națională și nu dorim să încurcăm părinții care nu cunosc acest aspect. Elevii care vor să opteze și pentru liceu vocational și iau probele speciale cu bine, vor pune acel liceu ca prima opțiune și apoi restul liceelor din raportul emis de aplicație.

Da, în rubrica notă estimată completați nota obținută de elev la Evaluarea Națională.

Nu există specializări la care media de admitere în anul de referință să se încadreze în media elevului + marja de eroare. Specializările vor fi afișate după următoarele reguli:

  • - Cele cu media de admitere mai mică decât media elevului vor avea fundal alb;
  • - Cele cu media de admitere cuprinsă între media elevului și media elevului + marja de eroare portocalie vor avea fundal portocaliu;
  • - Cele cu media de admitere cuprinsă între media elevului + marja de eroare portocalie și media elevului + marja de eroare roșie vor avea fundal roșu;
  • - Cele cu media de admitere peste media elevului + marja de eroare roșie nu vor fi afișate deloc.

Exemplu: În județul Timiș, specializările Mate-info, Științe ale Naturii și Științe Sociale pentru un copil cu nota 9 raportat la anul de referință 2023, nu se vor afișa specializări nici cu portocaliu, nici cu roșu. Specializare afișată cu media cea mai mare (9.00) va fi Mate-info din cadrul Liceului Teoretic Jean Louis Calderon Timișoara. Următoarea specializare ar fi Mate-info la Colegiul Național Ana Aslan Timișoara ce are ultima medie 9.17 dar aceasta nu va mai fi afișată deoarece marjele rezultate în urma analizei anului curent și anul de referință sunt +0.05 pentru cele cu portocaliu și +0.10 pentru cele cu roșu, astfel 9.00 (media elevului) + 0.10 (marja pentru roșu) = 9.10 care este sub 9.17.

Dacă o persoană juridică dorește să achiziționeze conturi pentru aplicația AlegLiceu, este rugată să ne contacteze prin email la contact@alegliceu.ro

Dacă ați încercat anterior să achiziționați un cont dar ați întrerup procesul (ex ați părăsit formularul de plată) va dura aproximativ 2 de ore până plata va fi procesată și se va considera eșuată, moment în care se va elimina automat email-ului din sistem.

După ce faceți plata primiți mesaj de la EuPlatesc.ro. Până când ei nu confirmă plata nu se activează contul. Nu ține de noi, ține de ei. Contul se va activa automat și veți primi email de confirmare și cu factura atașată.

Aplicația are și rubrica de statistică medii Evaluare Națională (ultimii 3 ani + anul curent) și Statistică admitere licee (ultimii 3 ani).
NU mai căutați in raportul emis anul curent!!!! Raportul are ca și coloane mediile DE ADMITERE din anii anteriori!!!
În anul curent (cel în care are admitere copilul dvs.) ÎNCĂ NU A AVUT LOC ADMITEREA!!!! Aveți rezultatele la Evaluarea Națională în an curent în Statistici Evaluare Națională.

Da. Nu există posibilitatea de a cunoaște care ar fi fost mediile de admitere fără a lua în calcul cei 20% din media din gimnaziu. NU se poate calcula/estima/aproxima cum ar fi fost media de admitere în 2020, 2021 și 2022 fara cei 20%.
Pentru simplul motiv că, daca ultima medie de admitere la un liceu a fost 9,45 ea este compusa din (80% * x) + (20% * y), unde x și y nu se știu, pot fi infinite combinații.

Trimite un email cu solicitarea ta la tehnic@alegliceu.ro. Ștergerea contului generează pierderea acestuia și a accesului la serviciile achiziționate. Ștergerea contului NU se poate anula.